
בלוג דיי (31.08 תאריך שאפשר לראות בו את המילה Blog) הוא מסורת עתיקה במונחים של אינטרנט, כשהבלוגים היו הדבר המעניין והרענן בשכונה, נהגנו ביום הזה בשנה לרפרר אל בלוגים מתחומי עניין אחרים ולהגדיל מעגלי קוראים.
תור הזהב כבר נגמר וטריטוריות חדשות כבשו אותו, אני מרגיש מאחרוני הדינוזאורים ולך תדע מה יעלה בגורלנו תוך כמה שנים. עם זאת, עדיין בא לי לחגוג, רק שקצת פאסה להמליץ על מה שכולם מכירים. אפילו את האינטסגרם חרשנו מכל כיוון, ותוכן מעמיק שנוח להמליץ עליו קשה למצוא שם. אז מה נשאר?
אני אנצל את החג הזה כדי לחשוף אתכם לצריכת המדיה החדשה שלי – פודקסטים. עולם אינסופי של תוכן נפתח בפני, ואני טובע בו באושר גדול.

לאלו שעוד לא צללו פנימה, ממש כמוני עד לפני כמה חודשים, אפשר לספר בפשטות שזה כאילו שנטפליקס והרדיו עשו ילד. אפשר לשמוע איזה פרק שרוצים, מתי שמתחשק בכל נושא שאפשר לדמיין. אני מנצל כל הזדמנות בעבודה רפטטיבית מול המחשב, נסיעות והליכות להספיק עוד פרק. משתדל שלא להגרר אל סדרה חדשה לפני שאני מסיים אחרת, אבל קצב העדכון, המבחר והסקרנות עושים את זה למאתגר מאד.
בקיצור נשאבתי פנימה, ואולי אצליח למשוך גם אתכם.
אז הנה חמישה פודקאסטים שמזינים את הסקרנות שלי, הופכים אותי ליצירתי, רענן, וקצת יותר חכם, וממליץ לכם לנסות אותם.
קיצור תולדות האנושות

קורס אוניברסיטאי שהוקלט לפני יציאת הספר רב המכר של פרופ׳ יובל נח הררי. ההקלטה משנת 2011, וכוללת 25 שיעורים בני שעה וחצי כל אחד.
נתוני פתיחה משמימים אבל התוכן מטלטל. הררי סוקר ממעוף הציפור תהליכים אבוליציונים, חברתיים וכלכליים שעברו על האנושות מאז שהיינו גרעין של אפרסק. הקורס מכסה כמות תוכן מטורללת, והנגיעה בכל עניין היא על קצה המזלג, כך שהקצב משאיר טעם של עוד ועל הדרך מערער תפיסות חיים שלמות כמו בוקס בבטן.
את הפרק האחרון סיימתי בעצב גדול, כמו הפרדות מסדרה שאתה יודע שהיא חד פעמית. לא אוכל לסכם זאת במילים פשוטות יותר – אל תרשו לעצמכם לפספס אותו.
לדבר זה לא משמין

אפרת אנזל ואורן לוקסנבורג מכוונים בכל פרק זרקור אל חומר גלם או נושא קולינרי אחר וכורים ממנו מידע מרתק. ככל שהנושא נישתי יותר כך הוא מסקרן יותר, כי מה כבר אפשר לחדש על כרוב, שום או תירס? מסתבר שהרבה.
הצמד הצחקקני, שהמילה כימייה נהגתה עבורו, מדלג בחן בין שיחות על חקלאות ובוטניקה, דרך צרכנות, אקולוגיה ועד אטימולוגיה שהיא אחד מהחלקים האהובים עלי בתוכנית. הם מעלים לשידור אנשי מפתח כמו מגדלים ושפים שמאירים על הנושא מזוית נוספת, משתכרים למחצה, גורמים להתקפי רעב, ובעיקר מעבירים לי שעת איכות בכל יום שלישי.
מה יש בזה

הפורמט – בכל פרק קובי מלמד מספר לאלעד יצחקיאן סיפור הזוי שקרה באמת. קובי שומע אותו כמונו בפעם הראשונה ומגיב ללא הרף. עיקר קסמו של הפודקאסט הוא הריאקשן בין השניים, רווי בהומור גיקי, משחקי מילים ובדיחות אבא מטופשות. כמו לשבת עם חברים על בירה ומישהו מספר איזו אגדה אורבנית הזוייה.
הפרק הראשון שהוקלט באמצעים טכניים מחרידים נעלם מהאוויר, והיה הטוב ביותר. אבל לא חסרים אחרים מוצלחים.
המובן מאליו

אפשר להתווכח על האינטונציה המוזרה של דורון פישלר וסגנון ההומור הספציפי, אבל התוכן פשוט נהדר. פישלר בוחר נושאים משמימים שנראה לנו שאין סיבה להתעכב עליהם, כמו בננות, GPS או המונה ליזה, ומציג אותם מחדש בעיניים בוחנות. הרבה סימני שאלה עולים והוא משתדל לענות על כולם, במחקר יפה ובספקנות סובייקטיבית. הוא גם חולק איתי באג במוח שמונע מאיתנו לזכור פנים של אנשים, אז יש לי חיבה יתרה אליו.
הפודקאסט נוצר במחלקת התוכן המופלאה של תאגיד השידור כאן, ובהמשך דורון חבר אל ״עושים הסטוריה״, קבוצת הפודקאסטים העצמאית, והקליט פודקאסט המשך בפורמט דומה, בשם ״התשובה״.
חיות כיס

הפודקאסט הזה הוא ממתק של ממש. דוגמא לאיך נושא משעמם כמו כלכלה מועבר כסיפור מתח בהגשה קצבית, מהודקת וקלילה. שאול אמסטרדמסקי, צליל אברהם ודנה פרנק יצרו כאן פנינה של ממש, אחד הפודקאסטים הנהדרים של כאן.
כוחו של הפודקסט הוא בהסתערות על נושאים מורכבים והורדה שלהם בלי בושה לגובה הקרקע, במילים וקצב שמדברים אל אנשים כמונו, שיש להם ארנק והולכים למכולת.
בכל פרק נושא גדול ומאיים מפורק לפיסות קטנות שאפשר לבלוע, ומורכב מחדש לסיפור הגיוני עם שורה תחתונה ומסר ברור. הכל בעריכה מהירה ובפרקים קצרים יחסית, שזה בונוס.
אבל יש עוד מלא פודקאסטים, למה דווקא אלו?
כי צריך לבחור, ואלו הפודקאסטים שאני אוהב, שומע וממליץ כרגע. ביום אחר אחרים היו נכנסים לרשימה. אם יש לכם פודקאסט שאני חייב להכיר, בבקשה ספרו לי עליו בתגובות.
ואם כבר הכרתם את אלו, ואתם מחפשים אחרים, חיפוש בגוגל העלה רשימות המלצות מקיפות מאד, וזה עוד רק בעברית. הנה כמה:
פודקאסטים לילדים. קשה להאמין שהתוכן המופלא הזה מוגש בחינם.
רשימה של הפודקאסט פופקורן
הרשימה של אתר historia
הרשימה של startisrael
והרשימה של אתר podcastim
ובונוס טכני לנובים – איך שומעים פודקאסטים?
הכי קל, באפליקציות. דרך iTUNES או Podcast המובנים באייפון, או Spotify בכל המכשירים. יש גם אפליקציות פודקאסטים אחרות, אבל לטעמי אין טעם להתקין אחת נוספת אם כבר אתם מנוייים על אחת אלו. חפשו בהן את השמות שהמלצתי עליהם.
השמיעה דרך האפליקציה עדיפה, היא מנהלת את רשימות ההשמעה, מתריעה על פרק חדש, זוכרת מה כבר שמעתם ואיפה הפסקתם באמצע הפרק.
דרך שניה, היא מהדפדפן, באתר של כל פודקאסט, soundcloud, podtail, או ביוטיוב (סאונד בלבד). תלוי ביוצר הפודקאסט, ואיך הפיץ אותו.
טיפ נוסף שהוא סטייה אישית שלי כשהקצב לא מספק, נסו להאיץ את מהירות ההשמעה ל1.2 או אפילו 1.5 באפליקציות התומכות.
מעולה מעולה. בדיוק חיפשתי פודקאסט חדש. והטיפ להאיץ את מהירות ההשמעה מופלא, בול מה שהייתי צריכה.
להלן רשימה פודקאסטים מומלצים, ובלי הסברים כי אני מתעצל.
נושאיים:
* מלחמת העולם השנייה / יובל מלחי
* מסע הקסם המסתורי / יואב קוטנר
כל השאר בערבובייה:
* שיר אחד
* התשובה
* הפודקאסט Planet Money
* בואי נדבר רצח
* הפודקאסט Low Battery
* גיקונומי
* שלושה שיודעים
* הספינר
* המשחק הגדול
* עושים טכנולוגיה (בעונה החדשה עם יובל דרור)
תודה רבה! משום מה הגיע לספאם, אז מצטער על האיחור בפרסום
שלום גל,
איזה כיף של פוסט! גם אני גיליתי בחודשים האחרונים את הפודקאסטים (למרות שידעתי על קיומם קודם, עד לפני כמה חודשים לא מצאתי משהו שבאמת אהבתי).
מתוך הרשימה אני מכירה (ומאזינה) רק ל"לדבר זה לא משמין", אז תודה על כל השאר!
עיקר הבעיה אצלי היא שעד שיש לי מעט זמן פנוי להאזנה, אני מאזינה למוסיקה ולצערי גם למוסיקה אני לא כל כך מגיעה. כך שקצב ההתקדמות שלי עם פרקי הפודקאסט הוא איטי מאוד..
ממש כיף שדלית בשבילנו כאלו פנינים ומקווה להגיע אליהן בהקדם.
הבלוגים חווים תחיה מחודשת לאחרונה, אולי בעקבות עזיבת פייסבוק
הפודקאסט של קיצור תולדות האנושות רלוונטי גם למי שקרא את הספר?
הם חופפים מאד, אבל זה נחמד לרענן מדי פעם. בעצמי אני חוזר אליו.
קצת עצוב, הבלוג דיי הזה. כבוגרת דור הבלוגים והטקסט הכתוב, אני מזילה דמעונת על לכתם של רוב הבלוגים הכתובים אבל גם אני עברתי לפודקאסטים (רובם אמריקאים ובריטים ומוצפי פרסום כאילו אין אדבלוק בעולם, אבל טובים) אבל אני אנצל את ההזדמנות כדי להודות לך על הבלוג הזה ועל זה שהוא עדיין קיים, וגם אם אני לא אבשל את רוב המתכונים (כי חומרים, כי זמן, כי כלמיני סיבות) אני עדיין שמחה שהוא קיים. תישאר.
"לחתוך בחרב החוכמה" של רשת א
אוהב יפן מושבע כמוך ימצא המון עניין..זן אסתטיקה ואומנויות לחימה..
שלום גל ,
הפודקאסטים ( הסכתים ) של כאן 11 מעולים.
אני מאזין בקביעות ל"מנהר הזמן" ול- "מעבדה" .. מומלץ !
אני ממש ממליץ על ״פופקורן״ – הפודקאסט של ליאור פרנקל.
המון תכנים מעניינים, בעיקר למי שמתעניין ביזמות, שינויי קריירה, ובהכרת ״העולם החדש״. בכל פרק ליאור מראיין אדם אחר, ואיכשהו מכל פודקאסט, גם אם לא תמיד מדובר בתחום שאני מתעניין בו- אני תמיד מרגיש נשכר ושלמדתי המון
גיליתי את הפוסט הזה באיחור מסוים (למרות או בגלל שגם אני מאחרוני הדינוזאורים של תור הזהב ההוא. או סוג של, אם נסבך עוד יותר את מיקס המטאפורות). הנה התרומה שלי:
דחוס מאוד, אינטליגנטי מאוד, בריטי מאוד ו-סטיבן פריי מאוד. שווה כל רגע מששת הפרקים –
http://www.stephenfry.com/greatleapyears/
סיפורן של ההמצאות האנושיות, החל ברגעי עלייתו של כח ההמצאה האנושי וכלה בזינוקים עוצרי הנשימה שמחכים לנו ממש מעבר לפינה.
אני מניחה שמי שחובב את הנושאים של יובל נח הררי יכול בהחלט למצוא עניין גם בפודקאסט הזה.
איך אפשר לדבר על פודקאסטים בלי להזכיר את serial (!!!!) עונה ראשונה. זהירות ממגנט
נכון!!!!!